ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ AÇMA POĞAÇA

Açma poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Açma poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya veya 20 gr yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Açma poğaça Nasıl Yapılır

Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Beyaz peyniri çatalla ezerek kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Hamuru merdane yardımıyla daire şeklinde açın. Açtığınız hamuru dört eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz üçgen parçaların üzerinde bıçak yardımıyla parmak uzunluğunda çentikler açın. Her bezeye aynı işlemi uygulayın. Geniş tarafına peynirli harçtan ekleyerek içe doğru sararak ay çöreği şekli verin. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.