ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ AÇMA POĞAÇA

Açma Poğaça

Kim çay saatlerinde sıcacık bir açma yemek istemez ki? Hem açma, hem de poğaçayı barındıran nefis açma poğaça tarifi ile sofralarınıza konuk oluyoruz. Peynir ve maydanozlu iç harç ile hazırlanan açma poğaça, demli çayın yanına çok yakışıyor. Peki, pastane usulü açma poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık dokusu ve mis kokusuyla ev yapımı açma poğaça tarifi için sizleri mutfağa alalım ve tarif detaylarına geçelim.

Ev yapımı sade açma tarifi ve peynirli poğaça tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Birbirinden lezzetli hamur işi tariflere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Açma Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya veya 20 gr yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Açma Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin.
  • Beyaz peyniri çatalla ezerek kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Hamuru merdane yardımıyla daire şeklinde açın.
  • Açtığınız hamuru dört eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz üçgen parçaların üzerinde bıçak yardımıyla parmak uzunluğunda çentikler açın. Her bezeye aynı işlemi uygulayın.
  • Geniş tarafına peynirli harçtan ekleyerek içe doğru sararak ay çöreği şekli verin. Yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
  • Açma poğaçayı kalabalık sofralarda tek başına sunmak istemiyorsanız, nefis havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Açma Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Malzemelerin hamur içinde çözünmesi için, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Peynir ve maydanoza ek olarak, dereotu gibi taze sebzeler de ilave edebilirsiniz.
  • Açma poğaçayı sadece peynirle değil, patatesli harç ile birlikte de sunabilirsiniz.
  • Açma poğaçaların üzerini susam ve çörek otu ile süsleyin.
  • Kullandığınız fırının performansına göre pişirme süresinde değişiklikler olabilir.

1 Adet Açma Poğaça Kaç Kalori?

  • Bir adet açma poğaça, yaklaşık 380 kaloridir. Kalori ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!