ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PİZZA VALTELLİNA

Pizza Valtellina

Valtellina, İtalya'da bulunan bir vadinin ismidir. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizzalar, genellikle şehir isimleri ile adlandırılır. Ana malzemeleri pastırma ve farklı peynir çeşitleridir. Hazırsanız, evde pizza valtellina nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pizza Valtellina Tarifi İçin malzemeler

Üzeri için

  • Bresaola (Bir çeşit pastırma)
  • Mozzarella peyniri
  • Roka yaprakları
  • İnce dilimlenmiş parmesan peyniri

Hamuru için

  • 125 ml su
  • 250 gr un
  • 2 gr yaş maya
  • 12 ml zeytinyağı
  • Tuz

Pizza Valtellina Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kapta yoğurun. Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgahta merdane ile açın. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. 200 derecede fırında peynir eriyip hamur kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ince kesilmiş bresaolaları paylaştırın. Üzerine roka yaprakları ve parmesan dilimlerini yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!