ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PATLICANLI PİZZA

Patlıcanlı Pizza

İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran patlıcan, kemik erimesini önler. Lif içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur ve sindirimi düzenler. Anemi hastalığa karşı vücudu korur. Patlıcanın faydalarından bahsettiğimize göre patlıcanlı pizza nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 patlıcan
  • Taze otlar
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  • Patlıcanları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin. Izgara tavada dilimlerin iki yüzünü de pişirin. Pizza hamurunun üzerine dizin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine taze otları ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sebzeli pizza tarifini de mutlaka deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!