ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ ETNİK PİZZA

Etnik Pizza

Klasik tariflerden çok farklı olan etnik pizza nasıl yapılır? Çay davetleriniz için bu nefis tarifi listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etnik Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 sosis
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • 3~4 yaprak taze fesleğen

Etnik Pizza Nasıl Yapılır?

  • Sosis, domates ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın.
  • Kabartma tozu ve unu karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Küp doğranmış peynir, sosis, domates, biber, kıyılmış dereotu, fesleğen ve baharatları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Karışımı 28 cm’lik yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp kare şekilde doğrayarak sıcak ya da ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!