ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ DÖRT PEYNİRLİ PİZZA

Dört Peynirli Pizza

Dört peynirli pizza

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizza, en sevilen yemeklerden biri haline gelmiştir. Her ülkede farklı malzemelerle yapılmasıyla bilinir. Dört peynirli pizza ise en sevilen pizza çeşitlerinden biridir. 4 peynirli pizzada parmesan, rokfor, kaşar vemozzarella peyniri kullanılır. İsteğe göre beyaz peynir, tulum peyniri, cheddar peyniri gibi alternatifler de seçilebilir. Peki, evde dört peynirli pizza nasıl yapılır? Listedeki malzemeler ve peynirler hazırsa, dört peynirli pizza yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak tepside pizza ve İtalyan pizza tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dört Peynirli Pizza Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal kekik
  • 1 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 100 gram rokfor peyniri
  • 150 gram mozzarella peyniri
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 80 gram parmesan peyniri

Dört Peynirli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine kuru maya, bal ve suyu koyup karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Un ve tuzu eleyerek yoğurma kabına alın. Unun ortasını çukur şeklinde açın. Bu kısma mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin.
  • Unu ortadan dışa doğru olacak şekilde karıştırın. Kıvam almaya başladığında ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  • Hamur kabının üzerini streç film ile örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Pizza sosu için; Domateslerin kabuklarını güzelce soyun. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
  • Rendelenmiş domates ve sarımsağı 3-4 dakika tavada kavurun.
  • Üzerine acı sos, taze kekik dalları, domates salçası ve çok az su ekleyerek birkaç dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız sosu ocaktan alarak soğuması için kenarda bekletin.
  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Unlanmış mutfak tezgahında bezeleri elinizle yuvarlak olacak şekilde açın.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlayın veya yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsilere yerleştirin.
  • Pizzaların üzerine önce rendelenmiş mozzarella peyniri, ardından ufalanmış rokfor peyniri, daha sonra rendelenmiş parmesan ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Dilerseniz, pizzayı dörde bölerek her parçasına tek peynir de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız pizzaları önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen pizzaların üzerine maydanoz serpiştirin, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Dört Peynirli Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pizza hamurunu kuru maya yerine instant maya ile hazırlayabilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa, hamuru streçleyip 1-2 saat oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  • Bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz.
  • Hamura elastik kıvam vermek için, mayaladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun.
  • Fırın tipi ve pizza hamurunun kalınlığına göre pişme süresini 3-4 dakika oynatabilirsiniz.
  • Dilerseniz, farklı malzemelere ve farklı peynir çeşitlerine de yer verebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!