ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ TENCERE LAHMACUN

TENCERE LAHMACUN

10 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tencere lahmacun tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 200 g kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 6~7 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Servis için

  • Maydanoz
  • Soğan
  • Domates
  • Limon
Tencere lahmacun hazırlanışı

Hamur için, unu geniş bir yoğurma kabına alın. Su, maya ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin. İç harcı için ince kıydığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında soteleyin. Kıymanın rengi dönmeye başladığında küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın. Açtığınız bezelerin üzerine kıymalı harçtan yayın. Lahmacunu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı hafif kızarıp pişince servis tabağına alın. Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!