ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PAZILI MISIR UNU PİDESİ

Pazılı Mısır Unu Pidesi

Pazılı mısır unu pidesi

Pazı, önemli ölçüde magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren bir besindir. Kemikleri güçlendiren bu besin, diyabet hastalarına da önerilir. Hazırsanız, Karadeniz usulü pazılı mısır unlu pide nasıl yapılır? görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı Mısır Unu Pidesi Tarifi İçin malzemeler

İç harcı için:

  • 1 demet pazı (200-250 g)
  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber

Hamuru için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı mısır unu

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pazılı Mısır Unu Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını yıkayıp ince doğrayın ve derin bir kabın içine alın. Üzerine karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurur gibi elinizle ovup bir kenara bırakın.
  • Hamuru için, yoğurma kabında yumurtaları çatalla 1 dakika kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyin, 1-2 dakika daha çırpın.
  • Önce unu, sonra mısır ununu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 2’ye bölün. Birinci hamuru yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış fırın tepsisine serin. Hazırladığınız pazılı içi üzerine yayın.
  • İkinci hamuru da yine tepsi büyüklüğünde açıp, harcın üstüne serin. Yumurta sarısıyla sıvı yağı çırpıp pidenin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Hafif ılımasını bekleyip, dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!