Pazılı Mısır Unu Pidesi

Pazı, önemli ölçüde magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren bir besindir. Kemikleri güçlendiren bu besin, diyabet hastalarına da önerilir. Hazırsanız, Karadeniz usulü pazılı mısır unlu pide nasıl yapılır? görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Pazılı Mısır Unu Pidesi Tarifi İçin malzemeler
İç harcı için:
- 1 demet pazı (200-250 g)
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hamuru için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı mısır unu
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pazılı Mısır Unu Pidesi Nasıl Yapılır?
- Pazı yapraklarını yıkayıp ince doğrayın ve derin bir kabın içine alın. Üzerine karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurur gibi elinizle ovup bir kenara bırakın.
- Hamuru için, yoğurma kabında yumurtaları çatalla 1 dakika kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyin, 1-2 dakika daha çırpın.
- Önce unu, sonra mısır ununu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2’ye bölün. Birinci hamuru yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış fırın tepsisine serin. Hazırladığınız pazılı içi üzerine yayın.
- İkinci hamuru da yine tepsi büyüklüğünde açıp, harcın üstüne serin. Yumurta sarısıyla sıvı yağı çırpıp pidenin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Hafif ılımasını bekleyip, dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?