ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PATLICANLI PİDE

Patlıcanlı pide

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı

Patlıcanlı pide Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup içini çatalla ezin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberi doğrayın. Domates ile biberi patlıcana ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta oval şekilde açın. Ortasına patlıcanlı harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.