ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PATLICANLI PİDE

Patlıcanlı Pide

Patlıcan, kalp ve damar sağlığını koruyan bir sebzedir. Genellikle et ve sebze yemeklerinde kullanılır. Hazırsanız, patlıcanlı pide tarifine başlayalım. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı

Patlıcanlı Pide Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup içini çatalla ezin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberi doğrayın. Domates ile biberi patlıcana ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta oval şekilde açın. Ortasına patlıcanlı harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!