Patatesli ve biberiyeli pidecikler

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Patatesli ve biberiyeli pidecikler tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
- yumuşatılmış
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 1 soğan
- 3 patates
- 1 kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 dal taze biberiye
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Patatesli ve biberiyeli pidecikler Nasıl Yapılır
Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış biberiye yaprağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağı, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Misafir12.10.2016 16:41:23
iyi hoş güzel de bu kalıpları nerden bulcaz biz

Misafir12.10.2016 16:41:27
Bu kalıbı çok beğendim.)))))

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!