ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PATATESLİ VE BİBERİYELİ PİDECİKLER

Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler

İkramlık olarak sunulan patatesli ve biberiyeli pidecikler oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda ve kutlamalarda atıştırmalık olarak sunulur. Hazırsanız, patatesli ve biberiyeli pidecik tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • yumuşatılmış
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 3 patates
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 dal taze biberiye

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Ve Biberiyeli Pidecikler Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış biberi ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
  • Haşlanmış patates, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış biberiye yaprağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağı, yoğurt, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan iri parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın.
  • Bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve içlerine patatesli harçtan paylaştırıp kenarlarından kapatarak pide şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!