ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ MANTARLI PİDE

Mantarlı Pide

Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan mantar, kilo vermeye de yardımcı olur. İçeriğinde bol miktarda diyet lifi barındırır. C, D vitamini ve selenyum bakımından zengindir. Malzemeler tamamsa, mantarlı pide tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 400 gr mantar
  • 1 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı

Mantarlı Pide Nasıl Yapılır?

Biberi doğrayın. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın. Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!