Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi
Enginar, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi gerekir. Hazırsanız, enginarlı ve tavuk etli pide nasıl yapılır görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gr tavuk eti
  • 2~3 haşlanmış enginar
  • Zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini, enginarı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Domates ve ince doğranmış biberi ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Enginarları, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
  4. Biraz un eleyin, kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın.
  6. Tavuklu harçtan hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin ve kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  7. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Fırından çıkınca pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo