ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ ENGİNARLI VE TAVUKLU KIR PİDESİ

Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi

Enginar, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bağ��şıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi gerekir. Hazırsanız, enginarlı ve tavuk etli pide nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gr tavuk eti
  • 2~3 haşlanmış enginar
  • Zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Enginarlı Ve Tavuklu Kır Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini, enginarı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Domates ve ince doğranmış biberi ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Enginarları, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
  • Biraz un eleyin, kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın.
  • Tavuklu harçtan hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin ve kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  • Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!