ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ENGİNARLI VE TAVUKLU KIR PİDESİ

Enginarlı ve tavuklu kır pidesi

Enginar, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi gerekir. Hazırsanız, enginarlı ve tavuk etli pide nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı ve tavuklu kır pidesi tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gr tavuk eti
  • 2~3 haşlanmış enginar
  • Zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Enginarlı ve tavuklu kır pidesi Nasıl Yapılır

  • Tavuk etlerini, enginarı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Domates ve ince doğranmış biberi ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Enginarları, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
  • Biraz un eleyin, kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın.
  • Tavuklu harçtan hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin ve kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  • Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.