Domatesli Ladenia

Domatesli Ladenia
18 Eylül 2020

Ladenia: Yunanlılar’ın pizzaya verdikleri isimdir. Genellikle Ege Bölgesi'nde tüketilir. Hazırsanız, evde domatesli ladenia nasıl yapılır, pişirme önerileri nelerdir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domatesli Ladenia için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 ml ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3~3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 3 dilimlenmiş domates
  • 1 kırmızı soğan (ince doğramış)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kuru kekik
  • Taze kekik
Domatesli Ladenia

Nasıl Yapılır

  1. Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.
  2. 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.
  4. Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo