ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ DOMATESLİ LADENİA

Domatesli Ladenia

Ladenia: Yunanlılar’ın pizzaya verdikleri isimdir. Genellikle Ege Bölgesi'nde tüketilir. Hazırsanız, evde domatesli ladenia nasıl yapılır, pişirme önerileri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli Ladenia Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 ml ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3~3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 3 dilimlenmiş domates
  • 1 kırmızı soğan (ince doğramış)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kuru kekik
  • Taze kekik

Domatesli Ladenia Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.
  • 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.
  • Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.