ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ CANTİK PİDESİ

Cantik Pidesi

Cantik Pide

Sabah, öğle, akşam demeden her öğün yiyebileceğiniz cantik pidesi, Bursa yöresi ile özdeşleşmiştir. İçeriğinde bol malzemeli kıymalı harç kullanılır. Cantik pidesi yuvarlak bir şekilde sunulur. Harç, ortadaki boşluk kısmına doldurulur. Hazırlanan pideler fırında 20 dakika pişirilir ve sofralardaki yerini alır. Mayalaması oldukça hızlı olan cantik pidesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, cantik pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kır pidesi, kapalı kıymalı pide ve fransız pidesi tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cantik Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru toparlamak için:

  • 4 çorba kaşığı un

Kıymalı harç için:

  • 2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 300 gram kıyma
  • 6 adet köy biberi (ince doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı kekik

Kenarları için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Cantik Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine maya, ılık su, toz şeker ve sütü ekleyerek karıştırın.
  • Karışımın üzerini kapatın ve mayanın çözülmesi için 5 dakika bekletin.
  • Bekleme süresinin ardından üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırın.
  • Farklı bir kabın içerisine unu aktarın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  • Unun ortasına sıvı yağlı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru homojen bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle örtün ve 45 dakika dinlendirin.
  • Kıymalı harç için gereken malzemeleri doğradıktan sonra bir kapta harmanlayın.
  • Hamur mayalandığında portakal büyüklüğünde parçalar ayırın.
  • Unlanmış mutfak tezgahında hamuru yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  • Hamurları birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizin.
  • Hamur bezelerini elinizle bastırarak açın. Kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterin.
  • Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harç koyun.
  • Fırçayla yumurta sarısını hamurun kenarlarına sürün.
  • Cantik pidesini, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Cantik Pidesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun çabuk mayalanması için instant maya kullanmanızı öneriyoruz.
  • Dilerseniz, sevdiğiniz baharatları kıymalı harca ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru, oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece maya daha çabuk çözülecektir.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden ara sıra pidelerinizi kontrol edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!