ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ YUFKA MANTISI

Yufka mantısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufka mantısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayran
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 4 diş sarımsak
  • 250 gr yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Yufka mantısı Nasıl Yapılır

Lezzet mantı tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 yarım yufka elde edin. Kıymayı 8’e bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2’şer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.