ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ PAZILI MANTI

PAZILI MANTI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı mantı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • Yarım demet pazı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Sos için

  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 pazı yaprağı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Pazılı mantı Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi mantı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Yumurtalar, su ve tuzu ekleyip karıştırın.Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.Pazıyı temizleyip ince şeritler şeklinde doğrayın.Soğanı temizleyip kıyın.Tavuk etini parçalara doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın.Süzüp tel tel ayırın

Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyin.Tuz ve karabiber serpin.Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun.

Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tek tek merdane ile yufka inceliğinde açın.İç malzemeyi hamurun üzerine belli aralıklarla yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp tırtıllı hamur kesiciyle 2 santimlik (iç malzeme ortada olacak şekilde) karelere kesin.Mantıları kaynar tuzlu suya atıp haşlayın.
 
Sosu için havucu temizleyip rendeleyin.Soğanı soyup rendeleyin. Pazının sert kısımlarını temizleyip incecik kıyın.Yağı tavada kızdırıp havuç,soğan ve pazıyı sık sık karıştırarak iyice yumuşayana kadar soteleyin.

Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Mantıyı süzüp tencereye alın. Üzerine sosu döküp kısık ateşte bir taşım kaynatın.Ocaktan alıp servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!