ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ PAZILI MANTI

Pazılı Mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Mantı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • Yarım demet pazı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Sos için

  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 pazı yaprağı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Pazılı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Yumurtalar, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı temizleyip ince şeritler şeklinde doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın.
  • Tavuk etini parçalara doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp tel tel ayırın.
  • Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  • Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tek tek merdane ile yufka inceliğinde açın.
  • İç malzemeyi hamurun üzerine belli aralıklarla yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp tırtıllı hamur kesiciyle 2 santimlik (iç malzeme ortada olacak şekilde) karelere kesin.Mantıları kaynar tuzlu suya atıp haşlayın.
  • Sosu için, havucu temizleyip rendeleyin. Soğanı soyup rendeleyin. Pazının sert kısımlarını temizleyip incecik kıyın.
  • Yağı tavada kızdırıp havuç,soğan ve pazıyı sık sık karıştırarak iyice yumuşayana kadar soteleyin.
  • Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Mantıyı süzüp tencereye alın. Üzerine sosu döküp kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!