ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ VİYANA USULÜ SIKMA KURABİYE

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 175 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
  • 40 gr elenmiş pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 175 gr tam buğday unu
  • 40 gr mısır unu

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirin. Bir kapta tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya esansını ekleyin ve birkaç saniye çırpın. Un ve mısır ununu tereyağlı karışımın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Karışımı geniş ve yıldız uçlu bir hamur sıkma torbasına doldurun. Kalıpların içine spiral şekilde sıkın. Yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!