ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TAM TAHILLI KURABİYE

Tam Tahıllı Kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tam Tahıllı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Keten tohumu
  • Ay çekirdeği
  • Haşhaş tohumu

Tam Tahıllı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı, zeytinyağı, şeker, tuz, sirke, yumurta akı ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edip yoğurun. Keten tohumu, yulaf ezmesi ve haşhaş tohumunu ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın ve bir kalıp yardımıyla kare parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp bir kasede harmanladığınız keten tohumu, ay çekirdeği ve haşhaş tohumu karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!