Tam tahıllı kurabiye

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tam tahıllı kurabiye tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 250 g tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 yumurtanın akı
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Keten tohumu
- Ay çekirdeği
- Haşhaş tohumu
Tam tahıllı kurabiye Nasıl Yapılır
Tereyağı, zeytinyağı, şeker, tuz, sirke, yumurta akı ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edip yoğurun. Keten tohumu, yulaf ezmesi ve haşhaş tohumunu ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın ve bir kalıp yardımıyla kare parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp bir kasede harmanladığınız keten tohumu, ay çekirdeği ve haşhaş tohumu karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!