Tam Tahıllı Kurabiye

Tam Tahıllı Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tam Tahıllı Kurabiye için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Keten tohumu
  • Ay çekirdeği
  • Haşhaş tohumu
Tam Tahıllı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağı, zeytinyağı, şeker, tuz, sirke, yumurta akı ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edip yoğurun. Keten tohumu, yulaf ezmesi ve haşhaş tohumunu ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla açın ve bir kalıp yardımıyla kare parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp bir kasede harmanladığınız keten tohumu, ay çekirdeği ve haşhaş tohumu karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo