ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ RUGELACH

Rugelach

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rugelach Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 115 gr tuzsuz tereyağı
  • 115 gr krem peynir
  • 120 ml krema
  • 250 gr tam buğday unu

İç harcı için

  • 50 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı kurutulmuş ve kıyılmış kayısı
  • 75 gr kıyılmış çeviz

Üzeri için

  • 1 çırpılmış yumurta
  • Pudra şekeri

Rugelach Nasıl Yapılır?

Tereyağı, krem peynir ve kremayı mutfak robotuna alıp karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında 6 saat bekletin. İç harç için malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın ve kalanını buzdolabında bekletin. Yağlı bir kağıda un serpin ve hamuru mümkün olduğunca ince bir yuvarlak olarak açın. 6 kalın dilime bölün. Dilimlere iç malzeyi paylaştırıp geniş ucundan başlayarak her üçgeni sivri ucuna doğru yuvarlayın. Her yuvarlağa bir ay şekli vererek kıvırın. Sivri ucu aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru aynı şekilde hazırlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

*Rugelach, Musevilerin Hanuka bayramında yaptıkları bir kurabiyedir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.