Rugelach

Rugelach
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rugelach için

Malzemeler

Hamur için

  • 115 gr tuzsuz tereyağı
  • 115 gr krem peynir
  • 120 ml krema
  • 250 gr tam buğday unu

İç harcı için

  • 50 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı kurutulmuş ve kıyılmış kayısı
  • 75 gr kıyılmış çeviz

Üzeri için

  • 1 çırpılmış yumurta
  • Pudra şekeri
Rugelach

Nasıl Yapılır

Tereyağı, krem peynir ve kremayı mutfak robotuna alıp karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında 6 saat bekletin. İç harç için malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın ve kalanını buzdolabında bekletin. Yağlı bir kağıda un serpin ve hamuru mümkün olduğunca ince bir yuvarlak olarak açın. 6 kalın dilime bölün. Dilimlere iç malzeyi paylaştırıp geniş ucundan başlayarak her üçgeni sivri ucuna doğru yuvarlayın. Her yuvarlağa bir ay şekli vererek kıvırın. Sivri ucu aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru aynı şekilde hazırlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

*Rugelach, Musevilerin Hanuka bayramında yaptıkları bir kurabiyedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo