Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

23 Nisan 2021 tarihinde güncellendi.
Lokumlu Ve Güllü Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye için

Malzemeler

  • 400 gr un (3.5 su bardağı)
  • 80 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 60 gr sade lokum
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

Nasıl Yapılır


Lokumları küçük küpler halinde doğrayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, süt ve gülsuyunu ekleyip çırpma teliyle hafifçe karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Lokumu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru streç folyoyla sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın. şekilli kalıplarla kesip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo