ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LOKUMLU VE GÜLLÜ KURABİYE

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr un (3.5 su bardağı)
  • 80 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 60 gr sade lokum
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye Nasıl Yapılır?


Lokumları küçük küpler halinde doğrayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, süt ve gülsuyunu ekleyip çırpma teliyle hafifçe karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Lokumu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru streç folyoyla sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın. şekilli kalıplarla kesip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.