ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU KURABİYE

Limonlu Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 125 gr toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 155 gr un
  • 110 gr mısır unu

Süslemek için

  • Gümüş renkli şekerler

Üzeri için

  • Pudra şeker

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu, un ve mısır ununu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun.

Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz kurabiyelerin uç kısımlarına birer gümüş renkli şeker batırın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika yada üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin.

Fırından aldığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!