Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Kurabiye için

Malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 125 gr toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 155 gr un
  • 110 gr mısır unu

Süslemek için

  • Gümüş renkli şekerler

Üzeri için

  • Pudra şeker
Limonlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu, un ve mısır ununu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun.

Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz kurabiyelerin uç kısımlarına birer gümüş renkli şeker batırın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika yada üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin.

Fırından aldığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo