ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LABNE PEYNİRLİ VE OTLU YUMUŞAK KURABİYE

Labne Peynirli Ve Otlu Yumuşak Kurabiye

Labne peynirli ve otlu yumuşak kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Labne Peynirli Ve Otlu Yumuşak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı

Labne Peynirli Ve Otlu Yumuşak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için,un hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir süzgeç kaşık ile üzerlerine şekil verin. 
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bir süzgeç yardımıyla üzerlerine bastırıp şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından alın. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!