ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAYISILI KURABİYE

Kayısılı Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı çok küçük doğranmış kayısı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi

Kayısılı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta sarısı ve küçük doğranmış kayısıyı hamur yoğurma kabına alın. Malzemeleri elinizle karıştırın. Pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akı ve Hindistan cevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kayısı
Sıcak ve soğuk tatlılar, pastalar, meyve salatalarının yapımında en çok kullanılan meyvelerin başında gelen kayısı, yoğun olarak Anadolu’nun doğu bölgelerinde tarımı yapılan bir meyvedir. Mevsiminde taze olarak yenilebilen kayısı kurutulduktan sonra da yemiş olarak tüketilir. Başta karoten olmak üzere mineral tuzlar açısından da zengindir. Enerji değeri düşük olduğu gibi sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de vardır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!