ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KALP KURABİYE

Kalp Kurabiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalp Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1.5 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2~3 damla kırmızı gıda boyası

Kalp Kurabiye Nasıl Yapılır?

Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta, vanilya esansı, un ve mısır ununu ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bir tanesine kakao, bir tanesine kırmızı gıda boyası ilave edin. Kırmızı ve beyaz hamurlara birer yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğurun. Üç hamuru da streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Hamurları yağlı kağıt arasına alarak 5 mm inceliğinde açın. Açtığınız hamurlardan farklı boyutlardaki kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile büyük olanların ortası boş olacak şekilde parçalar kesin. Farklı renklerdeki küçük kalpleri büyük kalplerin içerisine yerleştirin. Renkli kalp kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.