ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAKAOLU KEK KURABİYE

Kakaolu Kek Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Kek Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Renkli şekerler

Kakaolu Kek Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta şeker ve yumurtaları iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
  • Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karışıncaya kadar düşük hızda çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Yağlanmış yuvarlak cam veya metal kalıba döküp 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca keki enlemesine üçe kesin.
  • 3 büyük yuvarlak kekten daire şeklindeki kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Kremayı ayrı bir kapta ısıtın ve çikolatanın içine ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisinin üzerine ızgara telini yerleştirin.
  • Telin üzerine de yuvarlak kekleri yerleştirin. Üzerlerine bolca çikolatalı krema karışımından dökün.
  • Renkli şekerleri serpip donmalarını bekleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.

Alternatif olarak pratik kakaolu kek tarifini deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!