ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAKAOLU KEK KURABİYE

Kakaolu Kek Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Kek Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Renkli şekerler

Kakaolu Kek Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta şeker ve yumurtaları iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
  • Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karışıncaya kadar düşük hızda çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Yağlanmış yuvarlak cam veya metal kalıba döküp 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca keki enlemesine üçe kesin.
  • 3 büyük yuvarlak kekten daire şeklindeki kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Kremayı ayrı bir kapta ısıtın ve çikolatanın içine ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisinin üzerine ızgara telini yerleştirin.
  • Telin üzerine de yuvarlak kekleri yerleştirin. Üzerlerine bolca çikolatalı krema karışımından dökün.
  • Renkli şekerleri serpip donmalarını bekleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.

Alternatif olarak pratik kakaolu kek tarifini deneyin.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:15

kek sıvıyağlı olduğu için beğendim ben üstüne değişik bir çikolata sos tarifi kullanıyorum krema ve çikolata kullanmıyorum fındık yağı kakao şeker süt ile yaptığım bir sos


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!