Kakaolu Kek Kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kakaolu Kek Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
Kek için
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
- 1.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için
- 200 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı krema
- Renkli şekerler
Kakaolu Kek Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta şeker ve yumurtaları iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
- Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karışıncaya kadar düşük hızda çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yağlanmış yuvarlak cam veya metal kalıba döküp 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca keki enlemesine üçe kesin.
- 3 büyük yuvarlak kekten daire şeklindeki kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kremayı ayrı bir kapta ısıtın ve çikolatanın içine ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisinin üzerine ızgara telini yerleştirin.
- Telin üzerine de yuvarlak kekleri yerleştirin. Üzerlerine bolca çikolatalı krema karışımından dökün.
- Renkli şekerleri serpip donmalarını bekleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.
Alternatif olarak pratik kakaolu kek tarifini deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR