ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ İNCİRLİ DİLİM KURABİYE

İncirli Dilim Kurabiye

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli Dilim Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 375 g un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 180 g tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 çay kaşığı tarçın

İç harcı için

  • 2 su bardağı kuru incir
  • 110 g şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Tarçın

İncirli Dilim Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ve esmer şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Vanilyayı ve elediğiniz malzemeleri de ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 25-30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için incirleri doğrayın. Süt, tarçın ve toz şekerle karıştırarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. İç harcınız soğuduktan sonra blenderdan geçirip püre haline getirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde 4-5 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız iç harcı hamurun ortasına uzun şerit olacak şekilde yayın. Hamuru sararak rulo yapın. 2 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!