İncir Dolgulu Kurabiye

İncir Dolgulu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İncir Dolgulu Kurabiye için

Malzemeler

  • 1+ ¾ su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 300 gr kurutulmuş incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı elma suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
İncir Dolgulu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Kurabiye hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Kuru incirleri ince olacak şekilde kıyın. Tencereye elma suyu, şeker ve inciri ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumasını sağlayın. Hamuru merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Hazırladığınız dikdörtgeni dörde bölün. Her dikdörtgenin üzerine incirli harcı sürün. Her iki tarafını ortada birleştirerek hamuru kapatın. Dilediğiniz ölçülerde kesin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo