ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU KURABİYE

Haşhaş Tohumlu Kurabiye

Haşhaş tohumlu kurabiye

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaş Tohumlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Haşhaş tohumu

Haşhaş Tohumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulolar hazırlayın. İki ruloyu birlikte döndürüp burgu şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!