ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ GÜLLÜ KURABİYE

Güllü Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güllü Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 30 gr güllü lokum
  • 80 gr tereyağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • 3.5 su bardağı un
  • Pudraşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Güllü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Gül suyu ile hazırladığımız kurabiye ve Türk kahvesi gri kış günlerine hoş bir renk getirecek. Lokumları çok küçük küpler şeklinde doğrayın. Yumuşatılmış tereyağına şeker ilave edip krema kıvamına gelen kadar çırpın. Yumurta, süt ve gül suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un, lokum ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kürdan yardımıyla çizgiler yapın. Önceden ıstılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!