ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ FINDIKLI KARTOPU

Fındıklı kartopu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı kartopu tarifi için malzemeler

  • 125 gr toz fındık
  • 225 gr tereyağı
  • 115 gr pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr un
  • Pudra şeker

Fındıklı kartopu Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Toz fındık, tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı robotta karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Elinizi unlayın ve hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve topları dizin. 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp hemen pudra şekere bulayın. Soğumaya bırakın ve tekrar pudra şekere bulayıp buzdolabında bekletin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.