Fındıklı Kartopu

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Fındıklı Kartopu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Kartopu için

Malzemeler

  • 125 gr toz fındık
  • 225 gr tereyağı
  • 115 gr pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr un
  • Pudra şeker
Fındıklı Kartopu

Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Toz fındık, tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı robotta karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Elinizi unlayın ve hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve topları dizin. 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp hemen pudra şekere bulayın. Soğumaya bırakın ve tekrar pudra şekere bulayıp buzdolabında bekletin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo