ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ÇEKİRDEKLİ KURABİYE

Çekirdekli Kurabiye

Çekirdekli kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çekirdekli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 150 g yoğurt
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 540 g un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Çekirdekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve bir tutam kadar tuzu bir karıştırma kabında karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
  • Dilerseniz, ayçekirdekli ve kabak çekirdekli tuzlu kurabiyelere de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.