ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ AYÇEKİRDEKLİ VE KABAK ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYELER

Ayçekirdekli Ve Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiyeler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayçekirdekli Ve Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr margarin
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • Soyulmuş ayçekirdeği ve kabak çekirdeği
  • 1 yumurtanın akı

Ayçekirdekli Ve Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

Çay sofralarınızı özel tatlarla keyifli anlara çevirin. Margarin ve yumurtaları karıştırın. Un ve tuz ekleyip yoğurun ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin.

Unlanmış tezgahta merdane ile açın. Hamuru kare şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp yarısına ayçekirdeği, kalan yarısına da kabak çekirdeği serpiştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!