ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ÇATLAK KURABİYE

Çatlak kurabiye

Çatlak kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çatlak kurabiye tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü (Varsa akçaağaç şurubu)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 yemek kaşığı jel kırmızı gıda boyası
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/3 su bardağı tereyağı (60 g)

Çatlak kurabiye Nasıl Yapılır

  • Büyük bir kapta un, kakao, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
  • Şeker ve tereyağını mikser ile kabarana kadar çırpın. Kabardığında vanilya özütü, süt, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Islak karışımı, kuru karışıma ilave ederek yoğurun.
  • Hamurunuzdan bir çorba kaşığı kadar bezeler alarak elinizde yuvarlayın. Pudra şekeri döktüğünüz yassı bir kapta bezelerinizi pudra şekerine bulayın.
  • Hamur toplarını, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerini hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 12 dakika pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.