ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BADEMLİ VE ELMALI KURABİYE

Bademli ve elmalı kurabiye

Bademli ve elmalı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli ve elmalı kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g margarin
• 1.5 çay bardağı toz şeker
• 3 su bardağı un
İç harcı için
• 1 su bardağı iri kırılmış badem içi
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 orta boy elma (Rendelenip suyu iyice süzülmüş)
Üzeri için
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Bademli ve elmalı kurabiye Nasıl Yapılır

  • İç harcı için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Çatalla karıştırıp azar azar un ekleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içi çukur hamurlar hazırlayın. İç malzemeyi bu hamurların içine paylaştırın. Hamurun açık tarafını kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkartın ve ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerlerine serpin. Bademli ve elmalı kurabiye hazır.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.