ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ BADEMLİ VE ELMALI KURABİYE

Bademli Ve Elmalı Kurabiye

Bademli ve elmalı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Ve Elmalı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g margarin
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı iri kırılmış badem içi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 orta boy elma (Rendelenip suyu iyice süzülmüş)

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Bademli Ve Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini yoğurma kabına alın.
  • Çatalla karıştırıp azar azar un ekleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içi çukur hamurlar hazırlayın. İç malzemeyi bu hamurların içine paylaştırın.
  • Hamurun açık tarafını kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin.
  • Fırından çıkartın ve ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerlerine serpin. Bademli ve elmalı kurabiye hazır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!