ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BADEMLİ AY ÇÖREĞİ

Bademli ay çöreği

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli ay çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çubuk vanilya
  • 150 g badem
  • 175 g un
  • 2 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
  • Yarım tatlı kaşığı muskat rendesi
  • 75 g toz şeker
  • 125 g soğuk tereyağı

Üzeri için

  • File badem

Bademli ay çöreği Nasıl Yapılır

Çubuk vanilyayı uzunlamasına kazıyıp çekirdeklerini çıkartın. Sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademleri rondodan geçirip un haline getirip derin bir kaba alın. Üzerine unu ilave edip ortasını havuz gibi açın. Açtığınız çukura vanilya çekirdekleri, yumurta sarısı, tuz, muskat rendesi, toz şeker ve soğuk tereyağını ekleyerek yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp 30 cm boyutlarında iki rulo yapın. Ruloları streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan ruloları 1.5 cm kalınlığında kesip ay şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip tekrar buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Üzerini file bademle süsleyip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.