ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ARMUTLU ATOM KURABİYE

Armutlu Atom Kurabiye

Armutlu atom kurabiye

Kurabiye, çay ve kahvenin yanında sunulan en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Klasik kurabiyelerden sıkılanlar için, iç harcı armut ve kuru meyvelerle doldurulan nefis atom kurabiye tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çay ve kahve sohbetlerinize eşlik edecek nefis armutlu atom kurabiye tarifi  için detaylara geçebiliriz.

Klasik atom kurabiye tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Atom Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Aldığı kadar)

İç harcı için

  • 3 adet armut
  • 5 adet kuru incir (Ilık suda bekletilmiş)
  • 5 adet kuru kayısı (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 avuç kuru üzüm (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pekmez

Armutlu Atom Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Kuru kayısı, incir ve üzümü yıkayın ve minik küpler halinde doğrayın. Armutların kabuğunu soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin.
  • Bir tavada doğradığınız armutları, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kenara alıp soğutun. Daha sonra üzerine doğradığınız kuru meyveleri ve portakal kabuğunu ilave edip karıştırın.
  • Derin bir yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, karbonat ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Daha sonra ununu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak, avucunuzun içinde açın ve içine hazırladığınız meyveli harçtan koyun.
  • Kenarlarını kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Üzerlerine yumurta akı sürüp ince kıyılmış ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez döküp servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!