ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ PIRASALI VE TAVUK ETLİ KİŞ

Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş

Tavuk eti ve pırasayı hiç birlikte denediniz mi? Muhteşem uyumuyla pırasalı ve tavuk etli kiş nasıl yapılır görmek için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 160 gr elenmiş un
  • 60 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için

  • Yarım kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı çedar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı krema

Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini geniş bir kabın içerisinde fazla yoğurmadan karıştırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • İç malzeme için pırasaları ince doğrayıp ayçiçeği yağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Haşlayıp didiklediğiniz tavuk etleri, tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın
  • Hamuru merdane yardımı ile ince açın ve 26 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yayın. Pırasalı harcı üzerine aktarın. Rendelenmiş peyniri serpiştirin.
  • Bir kasede süt, krema ve yumurtayı karıştırıp tartın üzerine gezdirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Hafif ve lezzetli sebzeli kiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.