ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ ZEYTİNLİ PEYNİRLİ SCONE

Zeytinli Peynirli Scone

Zeytinli Peynirli Scone

İngiliz çöreği adıyla da bilinen scone, tatlı ve tuzlu olarak yapılabilir. Kahvaltı ya da ara öğünlerde tercih edilen scone tarifini bir de zeytinli ve peynirli olarak deneyin. Malzemeleriniz hazırsa zeytinli ve peynirli scone tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif scone tarifleri için pekmezli şekersiz scone, yaban mersinli scone ve jambonlu kuru domatesli scone tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Peynirli Scone Tarifi İçin malzemeler

  • 670 gr un
  • 12 gr tuz 
  • 24 gr kabartma tozu 
  • 72 gr şeker
  • 290 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 360 gr krema 
  • 140 gr dilimlenmiş siyah zeytin 
  • 10 gr doğranmış taze nane
  • 140 gr lor peyniri

Zeytinli Peynirli Scone Nasıl Yapılır?

  • Buzdolabından çıkmış soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını unla karıştırıp kum kıvamına getirin. Tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.
  • Kabartma tozu, şeker, tuz, yumurtaları ve kremayı ekleyerek harmanlayın. 
  • İnce kıyılmış zeytin, nane ve peyniri ekleyin, yoğurun. 
  • Hamuru 3 cm kalınlığında açarak istediğiniz boyutlarda kesin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!