ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KAKULELİ BULGURLU EKMEK

Kakuleli Bulgurlu Ekmek

Kakuleli bulgurlu ekmek

Kakulenin lezzet kattığı enfes bir ekmek tarifi gelsin mi? Kakule tohumu, buğday unu ve ince bulgur ile hazırlanan bu ekmeği, sabah kahvaltılarında ve yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Denemek isteyenler için kakuleli bulgurlu ekmek tarifine geçebiliriz.

Bayatlamayan ekmek ve tavada sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakuleli Bulgurlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ince bulgur
  • 250 g buğday unu (Elenmiş)
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 100 g margarin
  • 5-6 adet kakule tohumu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

Kakuleli Bulgurlu Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Kakule tohumunu 3 bardak sıcak suda 20 dakika bekleterek demleyin. Daha sonra suyunu süzün. İnce bulguru yayvan ve çukur bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 bardak kakuleli ılık suyu döküp bulguru ıslatın.
  • Margarini eritip soğanı ilave ederek yumuşayana kadar kavurun. Bulgurun üzerine kavurduğunuz soğanı, unu, tuzu, kalan suyu ve naneyi ekleyip yoğurun. 
  • Hamuru yağlanmış bir tepsiye, en fazla 2 cm kalınlığında olacak şekilde, elinizle bastırıp düzelterek yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!