ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BAYATLAMAYAN EKMEK

Bayatlamayan Ekmek

Bayatlamayan Ekmek

Evde kendi ekmeklerini hazırlayanları böyle alalım. 1 ay boyunca güvenle saklayabileceğiniz, kahvaltıda, yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bayatlamayan ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu ekmeği, ister yuvarlak, isterseniz de klasik ekmek şeklinde sunabileceğiniz bu tarif, ortalama 1 buçuk saatte hazırlanır. Malzemeler hazırsa, bayatlamayan ekmek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bayatlamayan Ekmek Tarifinin Püf Noktası:

Ekmeklerin bozulmasına yol açan şey içerisine konulan tereyağı, süt gibi ekstra ürünlerdir. Ayrıca ekmeğinizin tuz oranı yükseldikçe bayatlaması gecikecektir. 

Alternatif olarak yulaf ekmeği ve tam buğday unlu ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayatlamayan Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı su 
  • 6 bardak beyaz un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Bayatlamayan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 1 paket kuru mayayı 1 su bardağı ılık suda açalım.
  • 1 su bardağı su içerisinde bir su bardağı unu krema kıvamına gelene kadar karıştıralım ve bir saat bekletelim.
  • Kalan unu yoğurma kabına alalım, üzerine mayalı suyu ve beklettiğimiz un-su karışımını ekleyelim.
  • 10 dakika boyunca hamuru katlayarak yoğuralım.
  • 1 saat oda ısısında üzerine nemli bir bez örtüp mayalandıralım.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölelim ve dışı pürüzsüz olana dek yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekil verdiğimiz ekmeği yuvarlak bir kabın içerisini unlayarak koyalım ve 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan ekmekleri fırın tepsisine ters çevirelim ve üzerini elimizi ıslatarak nemlendirelim.
  • İsterseniz bu aşamada ekmeğe çizik atabilirsiniz.
  • Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine su koyalım.
  • 210 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız ekmeği tel bir ızgaranın üzerinde 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Ekmeği fırına atarken ellerimizi ıslatarak üzerini nemlendirmemiz kalın bir kabuk oluşmasına yardımcı olacaktır bu sayede ekmeğiniz hem geç bayatlayacak hem de kolayca bozulmayacaktır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!