ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ TAVADA SÜTLÜ EKMEK

Tavada Sütlü Ekmek

Tavada sütlü ekmek

Kokusu ve lezzeti ile sizi çocukluğunuza götürecek nefis sütlü ekmek tarifi Deniz Orhun’dan geliyor. Ancak bu kez sütlü ekmeği fırın yerine tavada pişiriyoruz. Ortalama 40 dakikada hazırlanan tavada sütlü ekmek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı ekmek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Sütlü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 10 g aktif kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un

Tavada Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Maya ile ılık süt, şeker ve yağı bir kapta karıştırın. Daha sonra kuru malzemeyi ekleyin ve yoğurduktan sonra üzerine buzdolabı poşeti geçirerek 30 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan 8 adet yuvarlak yapın, şekillendirin ve kapağı olan bir tencereye alarak oda sıcaklığında tekrar 30 dakika süreyle mayalayın.
  • Sürenin sonunda kapağı hiç açmadan 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ekmeği ters düz ettikten sonra kapağı tekrar kapatın ve 20 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!