Tavada Sütlü Ekmek

26 Eylül 2022 tarihinde güncellendi.
Tavada Sütlü Ekmek

Kokusu ve lezzeti ile sizi çocukluğunuza götürecek nefis sütlü ekmek tarifi Deniz Orhun’dan geliyor. Ancak bu kez sütlü ekmeği fırın yerine tavada pişiriyoruz. Ortalama 40 dakikada hazırlanan tavada sütlü ekmek tarifi için detaylara ge��ebiliriz.

Ev yapımı ekmek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavada Sütlü Ekmek için

Malzemeler

  • 10 g aktif kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Tavada Sütlü Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Maya ile ılık süt, şeker ve yağı bir kapta karıştırın. Daha sonra kuru malzemeyi ekleyin ve yoğurduktan sonra üzerine buzdolabı poşeti geçirerek 30 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamurdan 8 adet yuvarlak yapın, şekillendirin ve kapağı olan bir tencereye alarak oda sıcaklığında tekrar 30 dakika süreyle mayalayın.
  3. Sürenin sonunda kapağı hiç açmadan 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ekmeği ters düz ettikten sonra kapağı tekrar kapatın ve 20 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo