ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYALI TEMEL EKMEK

Ekşi mayalı temel ekmek

Ekşi mayalı temel ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşi mayalı temel ekmek tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket toz karışım ekşi maya
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 320 g un

Ekşi mayalı temel ekmek Nasıl Yapılır

Mayalar ve suyu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayalar çözününceye kadar bekletin. Zeytinyağı, toz şeker, tuz ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak tekrar yoğurun ve iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri elinizle uzatarak baget şekli verin ve üzerine çizikle bıçaklar atıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.