ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER BAKLAVA HAMURUNDA BILDIRCIN ÇITIR

Baklava Hamurunda Bıldırcın Çıtır

Baklava hamurunda bıldırcın çıtır

Küçük ve tıknaz bir yapısı olan bıldırcın, sülüngiller familyasından bir kuş türüdür. Yemeklerin içerisinde genellikle eti ve yumurtası kullanılır. Sindirim sistemini düzenleyen bıldırcın eti, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Eklem ağrılarının giderilmesinde etkili bir rol oynar. Aynı zamanda mide asidini dengeleyerek reflü, ülser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bıldırcın eti faydalarından bahsettiğimize göre, kahvaltı sofralarını güzelleştirecek baklava hamurunda bıldırcın çıtır tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklava Hamurunda Bıldırcın Çıtır Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bıldırcın 
  • 2 adet kereviz sapı
  • 3/4 su bardağı kırmızı fasulye 
  • 100 g (Yarım paket) krem peynir
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Fındık yağı
  • Baharatları
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 kişi için baklava yufkası

Servis için 

  • Soya sosu

Baklava Hamurunda Bıldırcın Çıtır Nasıl Yapılır?

  • Bıldırcın etini küçük parçalar halinde kesip, orta ateşte haşlayın. İnce ince doğradığınız kereviz sapını, kırmızı fasulyeleri, küp doğradığınız soğan ve ince doğradığınız sarımsağı bir kaseye alın. 
  • Sebzelerin üzerine toz şeker, zencefil, soya sosu, krem peynir, tatlı kırmızı toz biber ve karabiber ekleyin.
  • Haşladığınız bıldırcın etlerini de ekleyerek, karışımı iyice karıştırın ve robottan geçirin. 
  • Baklava yufkanızı işaret parmağı genişliğinde (10-12 cm) kesin. Bıldırcınlı iç harç ile içlerini doldurup sarın.
  • Tavada fındık yağını ısıtıp börekleri kızartın. Börekleri soya sosu ile servis edin.

Baklava Hamurunda Bıldırcın Çıtırın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kırmızı fasulyeleri tarife başlamadan bir saat önce suda bekletin.
  • Yemeğin tadını dengelemek için toz şeker eklemeyi unutmayın.
  • Bıldırcın etini kısık ateşte haşlayın. Çatal ile yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz.
  • Bu tarifi kırmızı et, hindi ya da tavukla yapabilirsiniz. Kullanmadığımız gıda kaynaklarımızı kullanmak adına çok fazla tüketmediğimiz bıldırcın etini bu tarifte kullandık.

1 Porsiyon Baklava Hamurunda Bıldırcın Çıtır Kaç Kaloridir?

Bıldırcın çıtır tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, kahvaltılık çıtır börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Çay sohbetlerinize eşlik edecek hamur işi tarifleri mi arıyorsunuz? İnce yufka ile hazırlanan tava böreği tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!