ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TENCERE BÖREĞİ

Tencere Böreği

İsmini pişirilme şeklinden alan tencere böreği; beyaz peynir, dereotu ve maydanoz ile hazırlanır. İsteğe göre beyaz peynir yerine, ev yapımı lor peyniri de kullanılabilir.  Malzemeler tamamsa, ev yapımı tencere böreği tarifine ve pişirme yöntemlerine geçebiliriz.

Farklı versiyonu olan tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tencere Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım litre süt
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tencere Böreği Nasıl Yapılır?

  • Karnıyarık tenceresini yağlayın. Yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan 3 yufkayı küçük küçük didikleyin. Peyniri rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu kıyın.
  • Sıvıyağ, yumurta ve sütü derin bir kapta karıştırın. 1 fincan kadar sütlü karışımı ayırıp kalanına didiklediğiniz yufkaları ekleyip karıştırın.
  • Karabiber, kırmızı tozbiber, maydanoz ve dereotunu peynire ekleyip karıştırın. İç malzemeyi yufkalara ilave edip harmanlayın.
  • Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine yufkalı peynirli karışımı yayın. Sarkan yufkaları üst kısımda toplayın. Ayırdığınız sütlü karışımı üzerine dökün.
  • Tencereyi ocağa alın. Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip aynı şekilde pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!