ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU ŞİFNE BÖREĞİ

Tavuklu şifne böreği

Tavuklu şifne böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu şifne böreği tarifi için malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Dil peyniri ya da gravyer peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurtanın sarısı

Tavuklu şifne böreği Nasıl Yapılır

  • Tavuk göğsünü keskin bir bıçakla kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp tavuk etlerini ve havuçları tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Konserve bezelye kullanacaksanız kavurmadan etlerin üzerine eklemeniz yeterli olacaktır.
  • Hazırladığınız bu harca rendelenmiş peyniri ilave edin ve soğuması için bekletin. Diğer taraftan, milföy hamurlarını tezgahın üzerine yan yana dizip ortalarına 2’şer yemek kaşığı tavuklu harç yerleştirip, 4 ucunu da ortada bohça gibi birleştirin. Börekleri kat yerleri altta kalacak şekilde hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.