ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU GÜL BÖREK

Tavuklu Gül Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Gül Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 50 gr yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç malzeme:

  • 1 paket (250 gr) yağ
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tavuklu Gül Börek Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın.
  • Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin.
  • Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.
  • Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın.
  • 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin.
  • Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.
  • Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!