ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU GÜL BÖREK

Tavuklu gül börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu gül börek tarifi için malzemeler

  • 4 su bardağı un1 yumurta50 gr yağ1 su bardağı ılık suTuzİç malzeme: 1 paket (250 gr) yağ4 parça tavuk göğüs eti1 soğan3 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • karabiberKırmızı tozbiber

Tavuklu gül börek Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.

Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın. 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.

Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.