ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ BÖREK

Tavuk Etli Börek

Tavuk etli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g tavuk göğüs eti
  • 2 adet yufka
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavuk Etli Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın.
  • İnce doğradığınız biber ve soğanı zeytinyağında soteleyin.
  • Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde kesin.
  • Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo şeklinde sarın.
  • Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirip servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!