ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SULTAN AZİZ BÖREĞİ

Sultan Aziz Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sultan Aziz Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kg ıspanak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 300 gr lor peyniri
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 7 yumurta
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sultan Aziz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 çay kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.
  • Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın.
  • Üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin.
  • Ispanağı yıkayıp süzün. Haşlayıp kıyın ve suyunu iyice sıkın. 30 gr tereyağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Sırasıyla kıyılmış sarımsak, ıspanaklar ve doğranmış maydanozu kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir kasede lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kremayı karıştırın.
  • Hamurları un serpilmiş tezgaha alıp fırın tepsisinin boyutuna göre açın. Aralarını kalan zeytinyağı ile yağlayarak tepsiye dizin.
  • Dokuzuncu kata ıspanaklı karışımı yayın. Üzerine bir kat daha hamur serin ve zeytinyağı ile yağladıktan sonra lor peynirli karışımı yayın.
  • Lorlu karışımın üzerini yarım mandalina büyüklüğünde çukurlar açın.
  • Çukurların içine kenarlarından taşmayacak şekilde yumurtaları kırın. Kalan hamur parçalarını da ayrı ayrı açıp aralarını yağlayarak üst üste dizin.
  • En üst katına kalan yumurtayı çırpıp sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!