ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SARIYER BÖREĞİ

Sarıyer Böreği

Sarıyer böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarıyer Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı soda

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Susam

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince doğrayın. Kıyma, soğan ve dolmalık fıstığı ayçiçeği yağında kavurun.
  • İnce doğranmış maydanoz ve suda bekletilmiş kuş üzümünü ilave ederek ocağın altını kapatın. Ilınmasını bekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine çırpılmış yumurta, ayçiçeği yağı ve soda karışımını sürün. Yufkayı ikiye katlayın.
  • Hazırladığınız iç malzemenin yarısını, yarım daire şeklindeki yufkanın düz kenarına uzunlamasına yayın ve çok sıkı olmamak şartıyla rulo halinde sarın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Rulo şeklinde sardığınız yufkaları, tepsinin büyüklüğüne göre, U harfi şeklinde yan yana yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!