ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PRATİK EL AÇMASI BÖREK

Pratik el açması börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik el açması börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2.5 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 3 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pratik el açması börek Nasıl Yapılır

Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İçini yağladığınız yuvarlak tepsiye ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.