ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİRİNÇLİ BÖREK

Pirinçli Börek

Pirinçli börek

Sevgili Bergüzar Erden’den kahvaltı sofralarınız için farklı bir börek tarifini sizlere sunuyoruz. İç harcında kıyma, biber, kişniş ve pirinç kullanılan bu börek, börek hamuru ile hazırlanmaktadır. İçi doldurulan hamurlar kapatıldıktan sonra, tavada çift taraflı kızartılır. Özellikle çayın en lezzetli eşlikçilerinden biridir. 

Farklı tatlar denemek için boşnak böreği ve çarşaf böreği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 700 g organik ekmeklik beyaz un
  • 350 g soğuk süt
  • 100 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 12 g tuz

İç harcı için

  • 900 g orta yağlı kıyma
  • 4 adet kırmızı soğan
  • 100 g pirinç
  • 2 adet yeşil sivri biber (İnce doğranmış)
  • 2 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 demet maydanoz (İnce doğranmış) 
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
  • Tuz
  • Karabiber

Böreği kızartmak için 

  • Sıvı yağ

Pirinçli Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için unu yoğurma kabınıza alın ve tuzu, tereyağını ve sütü ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun.
  • Sert bir hamur olacaktır. Hamurun üstünü kapatarak yaklaşık 3-5 saat süreyle oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Böreğin içini hazırlamak için kıymayı bir tavada kendi yağında suyunu bırakıp kavruluncaya kadar pişirin.
  • İnce doğranmış soğanları ve tuzu ilave ettikten sonra soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişen kıymalı karışımı başka bir kaba alın.
  • 100 g pirinci bol suda haşlayıp iyice süzdükten sonra kıymalı karışıma ekleyin. İnce doğranmış maydanozu, biberleri ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Hamuru yaklaşık 70 g ağırlığında 17 bezeye ayırın ve hafif una buladıktan sonra üstünü streç filmle kapatın. 1-2 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Bezeyi bir merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına iç harçtan 2 yemek kaşığı koyun diğer tarafını üstüne kapatın ve parmağınızla iyice bastırın.
  • Fazlalıkları bir pizza keseceğiyle alın ve Kızartırken açılmaması için kestiğiniz yerleri tekrar parmağınızla bastırın. 
  • Böreği ısınmış yağda tek tek ve çevirerek nar gibi kızartın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!